Grafisk outsourcing

E-com for modebranchen

Kampen om kundens øje

I både tøjbranchen og tekstilbranchen er der et stort behov for løbende billedbehandling til markedsføring, online som offline. Modellerne og tøjet skal præsentere virksomhedens brand i et stærkt konkurrencepræget marked. I et marked hvor alle slås om at blive set, er kvalitet og ensretning afgørende, når forbrugerens øje skal fanges og brandets visuelle stil afkodes.

Hvad er grafisk billedbehandling i modebranchen?

I modebranchen benytter man levende modeller som præsenterer tøj, smykker eller andre accessories i situationer som skal fremstå både naturlige og samtidig visuelt stærkt idealiserede. Eksempler er billeder til lookbooks og magasiner, tryksager osv. Man retoucherer både modellerne, tøjet og smykkerne, såvel som omgivelserne hvori modellen befinder sig. Men det er vigtigt, at billederne fremstår naturlige og ikke digitalt manipulerede.

Modebranchens typiske udfordringer ved grafiske opgaver

Høje krav til grafiske kompetencer

Hver billedbehandling kræver en bred palet af teknikker og forståelse for motiv og præsentation; fra retouchering af fejl og pletter til farvejustering, udglatning af hud, fritlægning, farvelægning af tekstiler osv.

Billedkvalitet

Ekstremt høje krav til kvaliteten af billederne, som skal bruges til tryk og i meget store formater.

Naturligt udseende

Markant digital manipulation på billeder, som stadig skal fremstå naturlige.

Hvordan kan outsourcing af grafiske opgaver optimere fashion marketing?

I marketing afdelinger hos modebranchen er det ofte fotografen selv, som står for billedbehandlingen og retouchering af modeller, evt. i samarbejde med grafiske assistenter.

Det giver mening, hvor fotografen har indsigt i motiv og præsentation samt besidder de nødvendige grafiske kompetencer. Imidlertid er det sjældent en særlig eftertragtet opgave – de fleste fotografer foretrækker det kreative arbejde gennem linsen, og fra et rationelt synspunkt er kompetencerne også bedst brugt dér.

I denne situation er fotografen og eventuelle assistenter flaskehalsen, som alle billeder skal igennem. I Europa ser vi udfordringer med anskaffelse af- og oplæring af arbejdskraft og fravær pga. stress som i perioder bliver stopklods for produktiviteten og dermed den samlede marketingindsats.

Sidst men ikke mindst har interne afdelinger sjældent motivation eller tekniske kompetencer til at optimere billedbehandlingens værktøjer; derfor kræver den grafiske proces længere tid og mere manuelt arbejde.

I alle tilfælde giver det mening at overveje hvordan grafisk outsourcing kan optimere de grafiske workflows og arbejdsprocesserne.

Ved at outsource de grafiske opgaver får din virksomhed pludselig en helt fast pris pr. billede, og samtidig adgang til at behandle billeder i volumen og med hurtig levering. Det er ganske enkelt muligheden for at opskalere til en fast pris, som kan revolutionere produktiviteten i marketingafdelingen.

Retouchering af tøj- og tekstiler kræver et særligt sæt kompetencer.

I tøj- og tekstilbranchen er det opgaver som fritlægning, farvekorrektion og farveændring af tekstiler, som er tidskrævende. Det kan også være specielle opgaver som indkopiering af nakke i trøjer og udglatning af folder. Tøjet fotograferes på en flad baggrund eller en gine; her er det rationelt at udskifte farverne digitalt i stedet for at tage fotos af hver farvevariant. Det er endda muligt at lægge mønstre ind på beklædningen digitalt.

Kan man få høj grafisk kvalitet ved outsourcing?

Ja, helt afgjort. Vi vil endda påstå, at vores asiatiske grafikere er både hurtigere og dygtigere end de fleste danske, når det kommer til at løse netop de opgaver som kræves til f.eks. digital billedbehandling af modefotos eller retouchering af smykker, og de har adgang til specialudviklede værktøjer, som danske grafikere kun drømmer om.

De tider, hvor outsourcing var lig med simpel eller lav kvalitet, er for længst ovre. Vores asiatiske grafikere er uddannede til mindst samme standard som danske.

Tøjbranchens typiske udfordringer ved grafiske opgaver

  • Meget gentagelsespræget og ensformigt arbejde.
  • Problemer med ensretning af kvalitet og udtryk, når lyssætning eller lokation ændrer sig.
  • Skiftende arbejdsbyrde på grund af sæsoner. I perioder kan arbejdsmængden overbebyrde en afdeling.
  • Massivt antal fotofiler i høj opløsning og dermed store mængder data, som skal håndteres.
  • Mange varianter af samme produkt, f.eks. farver og mønstre som skal behandles. Det er svært at ensrette udtrykket og kvaliteten.

Typisk ser vi følgende setups i større virksomheder inden for mode- og tøjbranchen

  1. Inhouse afdeling: håndterer både fotografering og billedbehandling
  2. Inhouse fotografering: ekstern billedbehandling
  3. Eksternt bureau foretager fotografering og billedbehandling
 ..genkender du problematikkerne?